Les pastinades zijn een delicatesse uit de Provence gelijkend op tapenades, ideaal voor aperitiefhapjes.
Naast de drie basisingrediënten amandelen, olijfolie en kikkererwten, worden telkens nog twee verrassende ingrediënten toegevoegd om een unieke smaak te creëren.
Strijk de pastinades op een licht gegrilde toast met knapperige seizoensgroenten.
New product
Les pastinades de Valensole zijn ontstaan in 2005 door drie ingrediënten te combineren die typisch worden verbouwd op het plateau van Valensole (Alpes-de-Haute-Provence). Elke variëteit heeft namelijk als basis amandelen uit de Provence (15%), olijfolie en kikkererwten.
Thierry-Antoine Delaveau, kok van opleiding, ontwikkelde de unieke recepten van zijn pastinades door beroep te doen op de culinaire tradities van de Provence (knoflook, olijven, kruiden, ...) en toch open te staan voor de smaken en geuren van de wereld (kurkuma, gember, curry, ...).
Alle pastinades worden artisanaal geproduceerd en bevatten geen additieven. De tapenades van Thierry Delaveau werden daarom reeds geprezen en aangeraden in verschillende culinaire gidsen!