Chat Window

Fill the details so we can help you better.

Recent Posts
Blog Categories

Welkom KRIKET op B2B Food Hall! Wie is KRIKET?

augustus 17, 2021 Anneleen & Michiel Van Meervenne

HET VERHAAL ACHTER KRIKET!

KRIKET is een Brusselse start-up gestart door broer en zus Michiel en Anneleen. Toen ze het enorme potentieel van de krekel als alternatieve eiwitbron ontdekten, gingen ze aan de slag in de keuken om ‘het perfecte tussendoortje’ op de markt te brengen. Gezond, lekker én duurzaam. Een succesvolle crowdfunding in 2017 leidde tot de lancering van de eerste biologische krekelreep in Europa. Anno 2021 krijgt het merk een nieuw jasje en wordt het productgamma uitgebreid met granola’s en krokante krekelsnacks. De missie van KRIKET? Ons voedingssysteem verduurzamen door krekels als extreem efficiënte eiwitbron te integreren in ons dagdagelijks eetpatroon.

WAAR KRIKET VOOR STAAT?

Wij van KRIKET zijn nét dat tikkeltje anders. Onze producten bestaan uit biologische ingrediënten van topkwaliteit – en krekels! Ongewoon? Misschien. Heerlijk? Vast en zeker! Met hun subtiele, nootachtige smaak laten deze lekkere, kleine helden jouw smaakpapillen een vreugdesprongetje maken op elk moment van de dag!

Reken op de krekel

Bij KRIKET willen we dat elke minuut telt. Daarom bedachten we KRIKET-producten voor elk moment van de dag. Welke smaak je ook kiest en op welk tijdstip van de dag dan ook, je kan ervan op aan dat een KRIKET-krekelreep, een kommetje granola, of onze krokante krekels jou een goed gevoel geven. Helemaal klaar om erin te vliegen.

KRIKET als slimme en smakelijke optie – een uitstekend idee.

Een voetafdruk kleiner dan krekels

Krekels zijn uiterst voedzaam. Ze zitten boordevol hoogwaardige eiwitten, vitamines en vezels en zijn ons antwoord op een planeet die behoefte heeft aan een duurzaam voedselsysteem. Onze kleine vriendjes zijn aardig voor de planeet: ze slokken geen tonnen water op en verstikken de wereld niet met funky, kleine winden. Dezelfde voedingswaarden als het vlees dat je gewoon bent, en - letterlijk - een veel kleinere voetafdruk. Door KRIKET te eten en je voetafdruk te verkleinen tot de grootte van een krekel, kies je er bewust voor om minder impact te hebben op onze planeet.

Van afval tot smaakbom

Voor de toekomst van onze planeet is er geen tijd te verspillen! Krekels tillen duurzaamheid naar een hoger niveau door afval om te zetten in iets lekkers. Onze krekels knabbelen graag van lokaal organisch afval en zetten deze anders weggegooide reststromen om in waardevolle nieuwe eiwitten. Zo neemt KRIKET het voortouw in de circulaire economie.

Het veranderen van percepties, dat is waar we voor staan!

Wij geloven dat verandering klein begint en met de juiste bedoelingen, in dit geval met krekels. Ze staan al eeuwen op het menu over de hele wereld, en het is tijd dat ook jij je bij die beweging voegt. Van “bah” tot “mmmmm!”: we zijn hier om het gesprek aan te gaan en je nadien te laten verlangen naar deze nuttige, kleine helden. Kan één klap van de krekelvleugel een wervelwind van verandering veroorzaken? Wij denken van wel.

Meer info op kriket.be

Join the revolution!