Chat Window

Fill the details so we can help you better.

Recent Posts
Blog Categories

Wheatless & More en Bakkerij Wiltink ontwikkelen glutenvrij hotdogbroodje voor Würst

oktober 1, 2017 Brecht D

Haute Dog restaurant Würst, dat in de zomer vorig jaar van start ging in Leuven, intussen een pop-up heeft in Hasselt en nog voor de zomer een tweede permanente vestiging opent in Gent, serveert hun heerlijke haute dogs ook op glutenvrije broodjes. 

Daarvoor ging Würst te rade bij Wheatless & More, specialist in gezonde & lekkere glutenvrije voeding. Op basis van de instructies en wensen van Würst ontwikkelde Wheatless & More in samenwerking met Bakkerij Wiltink uit Nederland een glutenvrij broodje, speciaal voor Würst.

 

 

 

Hotdog & toppings glutenvrij van bij de start

Doordat Würst bij de keuze van de hotdog (de worst zelf) en de samenstelling van de toppings van bij aanvang al rekening hield met de aan- en vooral afwezigheid van gluten, moest er enkel nog gezorgd worden voor een glutenvrij hotdogbroodje. Bakkerij Wiltink slaagde erin om een broodje te leveren dat door Würst en haar klanten als volwaardig alternatief wordt ervaren en gewaardeerd voor zijn smaak en textuur.

 

Kruisbesmetting minimaliseren

Om correct om te gaan met glutenvrij in de keuken en kruisbesmetting te minimaliseren zorgde Wheatless & More voor de nodige begeleiding. De glutenvrije broodjes worden bij Würst apart bewaard en op een aparte plank gesneden met apart proper bestek.

Er kan een lichte vorm van kruisbesmetting ontstaan op twee momenten. De glutenvrije broodjes kunnen – wegens plaatsgebrek – niet in een aparte oven worden opgewarmd. Bij het opwarmen worden de glutenvrije broodjes wel bovenaan in de oven gelegd, boven de gewone hotdogbroodjes. De glutenvrije hot dogs (de worsten) worden momenteel -weliswaar gescheiden van elkaar – op dezelfde rooster gegrild als de veggie worsten en die zijn niet glutenvrij. Daar kan dus wel een lichte vorm van kruisbesmetting optreden.

 

Extra inspanning voor wie kampt met coeliakie

Wie kampt met coeliakie geeft dat bij het bestellen best aan. Würst doet dan graag een extra inspanning door bv. nog niet geopende dozen te gebruiken voor de toppings zodat er van daaruit geen extra kruisbesmetting kan optreden.

 

Duidelijke en correcte informatie voor de klant

De eerste maanden voerde Würst een bescheiden communicatie, op de eigen website en in het restaurant zelf, om de chef, het keuken- en zaalpersoneel de gelegenheid te geven zich in te werken in het omgaan met de glutenvrije varianten. Würst wou ook de reacties en feedback van klanten die glutenvrij moeten of willen eten mee in overweging nemen.

Intussen is het proefdraaien achter de rug en vinden steeds meer klanten die gluten moeten of willen mijden de weg naar Würst. Deze zijn in elk geval uitermate positief, zowel wat de smaak van het broodje betreft als de aanpak en vooral de duidelijke en eerlijke communicatie van Würst.


Over Bakkerij Wiltink
Bakkerij Wiltink lanceerde begin 2014 een dagvers glutenvrij brood Yam, dat eind 2014 bekroond werd als het gezondste dagvers glutenvrij brood op de markt (Jaarprijs Goede Voeding 2014).


Over Wheatless & More
Wheatless & More is specialist in gluten- en allergenenvrije voeding en gerelateerde diensten voor horeca en retail. Wheatless & More biedt horeca en retail niet alleen een gamma aan gezonde en lekkere producten aan maar ook de nodige service. Wheatless & More begeleidt horeca bij het veilig integreren van en omgaan met allergenenvrije ingrediënten en producten in de menukaart, de keuken en de zaal. Services voor retail houden o.a. in schappenanalyse- en samenstelling, klantenbevragingen, marktonderzoek enz. Op vraag van klanten ontwikkelt Wheatless & More samen met fabrikanten producten op maat.