Minimum bestelhoeveelheid
Om transportkosten haalbaar te houden, moeten de YAM broden in een veelvoud van 14 stuks besteld worden. In totaal minstens 28 stuks is aan te raden.
Bv. 7x licht meerzaden + 7x rozijnen brood + 14x zuurdesem = 28stuks.
Wekelijkse levering
Bestellingen kunnen geplaatst worden tot zondagavond met vervolgens levering op donderdag (in de loop van de dag).
Y05
New product
De broden kunnen perfect ingevroren worden zodat u de hele week door glutenvrij brood kan aanbieden.
Water, havervlokken (glutenvrij)*, rijstmeel*, rijstzuurdesem*, plantaardig vet (kokos*), kikkererwtenmeel*, vlozaad*, bakkerszout. *van biologische oorsprong.
Gemaakt in een bakkerij waar ook ei, noten, soja en melk worden verwerkt.
Smakelijk glutenvrij brood was lastig te vinden. De Nederlandse YAM bakkerij ontwikkelde daarom dagvers glutenvrij brood dat lekker en voedzaam is met een echte broodstructuur! Vers gebakken met goede ingrediënten is het geheim waar veel klanten elke dag van kunnen genieten.
Het YAM brood wordt verpakt in een gesloten en doorzichtige verpakking waardoor het brood op een veilige manier wordt aangeleverd. Vers heeft het brood een houdbaarheid van 3 à 4 dagen. Ingevroren kan het 3 maand bewaard worden. In tegenstelling tot de andere broden wordt het desembrood niet voorgesneden om de broodstructuur zo goed mogelijk te behouden.
- In alle YAM broden wordt geen gebruik gemaakt van gluten, tarwe, lactose, koemelk en ei.
- Het YAM desem brood is daarnaast ook vrij van gist, toegevoegde suikers en soja.
- Alle YAM producten worden gemaakt in een gecertificeerde glutenvrije bakkerij.
- Ook zijn alle broden 100% plantaardig dus vegan. Beter voor mens, planeet en dier.
- YAM bevat bakkerszout. Hieraan is jodium toegevoegd dat belangrijk is voor een goed werkende schildklier als je geen gluten kan of wilt eten.
- YAM heeft een extra stevige verpakking die wordt gesloten en verzegeld met speciale tape. Dit zorgt ervoor dat het brood luchtdicht blijft en er geen gevaar is voor kruisbesmetting. Zo blijft het brood lekker vers en veilig glutenvrij.
TIP: Voor wie gluten vrij moet of wil eten heeft YAM een website vol nuttige info, tips en heerlijke recepten. Bezoek het Youtube kanaal ‘YAM glutenvrij’ als je meer te weten wilt komen over de productie.
Bij het maken van brood wordt er normaal gesproken gist aan het deeg toegevoegd om het te laten rijzen. Hierin verschilt desembrood met gewoon brood. Bij het maken van desembrood wordt geen gist toegevoegd als rijsmiddel, maar desem. Desem ontstaat uit een papje dat gemaakt wordt van bloem of meel gemengd met water. Bacteriën zorgen ervoor dat het papje verandert in desem. Bij het maken van zuurdesembrood wordt een deel van dit desempapje toegevoegd aan het deeg om het brood te laten rijzen.
Dit natuurlijke proces van gisten wordt ook wel spontane fermentatie genoemd. Door spontane fermentatie ontstaat de typische fris-zure smaak en geur van zuurdesembrood. De desem zorgt er ook voor dat het brood steviger is dan gewoon brood. De gist in gewoon brood maakt het brood luchtiger en geeft het meer volume.
Zuurdesembrood is van nature niet glutenvrij. De bakkers bij YAM wouden toch de uitdaging aangaan en een eigen glutenvrij zuurdesembrood maken. Ze hebben ervoor gekozen om de YAM desem te maken met een desem op basis van rijstmeel. In normaal brood zorgen gluten en suiker voor de typische broodstructuur. In de YAM desem missen deze bestanddelen, wat het een uitdaging maakte om er toch een lekker broodje van te bakken. Ze hebben hun uiterste best gedaan om een heerlijk zuurdesembroodje te creëren met die typisch licht fris-zure smaak!
Eigenschappen | Tarwevrij |
Eigenschappen | Glutenvrij |
Eigenschappen | Sojavrij |
Eigenschappen | Eivrij |
Eigenschappen | Bio |
Eigenschappen | Vegan |
Eigenschappen | Melkvrij |
Eigenschappen | Zonder toegevoegde suikers |
Eigenschappen | Gistvrij |
Eigenschappen | Lactosevrij |
Eigenschappen | Horeca |